Vanliga frågor

Vad innebär det att en bild är handkolorerad?

Lotta gör i detta fall ett original i svart-vitt, som sedan trycks i 350 ex. Därefter målas (handkoloreras) varje bild för sig. Slutligen signeras och numreras bilden.

Vad är skillnaden mellan en lasertryckt bild och en offsetlitografi?

Knappt någon alls. När vi började med bilder tryckte man i offset, men när lasertekniken var så utvecklad att den var likvärdig övergick ”vårt” tryckeri till att enbart använda lasertryck. Sedan dess gör de våra bilder med den tekniken. I båda fallen gör Lotta ett färgoriginal som används att trycka bilden efter. Varje ex signeras.

Kan man specialbeställa en bild?

I mån av tid kan det göras. Kontakta oss så kan vi se vad som är möjligt. Mindre tillägg av en befintlig bild kan nästan alltid göras, liksom att variera en titel.

Jag har väldigt brått. Det är en tavla till ett bröllop, kan man få den snabbare?

Vi försöker få iväg alla beställningar inom tre dagar, och sedan får man räkna med ytterligare två vardagar innan den kommer. Men kontakta oss (Mats tel 070-982 37 04) så ska vi försöka!

Kan man köpa en bild utan ram?

Lotta bestämde för länge sedan att bara sälja inramade bilder, varför de alltid levereras som tavlor. De är dock lätta att plocka ut om man vill det.

Kommer det något med tavlan?

Ja, vår broschyr ”Det började på en öde ö”. Den berättar om bilderna och om hur vi en gång började med detta. Vi lägger dessutom alltid med ett vykort om du vill skriva en hälsning till någon.

Gör ni företagspresenter?

Ja det gör vi. Vi kan göra specialbilder enligt överenskommelse. Ring Mats på 070-982 37 04!

Jag bor i närheten av Varberg och skulle vilja hämta bilden hos er. Går det?

Ja. Vid utcheckningen kan du ange att du vill hämta din beställning själv och fraktpriset sätts då till 0 kr. Vi är ofta på plats men hör av dig när du vill hämta den. Eller gör beställningen direkt till Mats, tel 070-982 37 04.